עברית – Hebrew

הפרויקט
ClimateTalks.Org הוא מחקר אקלים בכיוון תהליך שלניסיון האקלים הנתפס של אנשים ברחבי העולם . המטרה היא משולשת:

1 . כדי להגביר את המודעות לאקלים מקומי באמצעות שיחהואינטראקציה עם אנשיםברמה בסיסית . כל האנשים מעורבים נקטפים באופן אקראי. לאחרשיח פתוח על הניסיון וההבנה שלהאקלים שלהם,גלובוס עולם הוא מנופח כטכס סיום לשיחה. זאת על מנת להפוך את החוויה לבלתי נשכחת, ולעורר שיחת המשך עם חברים ובני משפחה בשלב מאוחר יותר .

2 . לתעד את הסיפוריםולאחד אותםבסיפור גדול יותר של המין האנושי. הראיונות מבוססים על העקרונות שלפרופסור נורבגי שטיינר קוואלה על שיטות מחקר איכותניות , עם שאלות פתוחות קלות, ברורות וקצרות. ( ראה רשימהבתחתית עמוד ) . אתר זה הואהתחנה הראשונהב” הכביש ” של מתעד את הסיפורים ואת האנשים שמאחוריהם. האתר אינו כולל את כל סיפורים , אבל הוא התמקדבתהליך שלהפרויקט. הסיפורים הם ” הצילו “לספרו בשלב מאוחר יותר ,ותוכניות אחרות בצנרת . עד אז , תוכל ליהנות מתמונות של האנשים היפים מכל רחבי העולם : O)

3 . כדי לאחד אנשים מכל רחבי העולםבהבנה שלהמין האנושי עומד בפני האתגרים . הדבר נעשה באמצעות תערוכות ומצגות שבו הסיפורים המתועדים יחד עם סרטים ותמונות , מועברים . בכל שנה את הפרויקט הולך לועידת האקלים של האו”ם ( COP )ועושהתערוכה. לא כחלקמהכנס הרשמי, אבלבשטח ציבורי , כמוכיכר או רחוב. את התערוכות הן למען העם,מהאנשים ובעיקר על ידי האנשים : O) אז אםCOP האו”ם הוא מלמעלה למטה , הפרויקט הזה הוא מלמטה למעלה.

עלי :

IMG_3032

השם שלי הוא ז’אק לואי Jens Valeur . אני אמנית עםתואר ראשוןבעיצוב ביצועיםועסקים מאוניברסיטת רוסקילדה ותואר שני ביצירת מנהיגות , חדשנות ויזמות מאוניברסיטת קופנהגן,ה-IT האוניברסיטה ובית הספר לעיצוב הדני. מאוחר יותר יש לי תוספת כיתות אמן מרוכזתבמחקרי האקלים במחלקה לאנתרופולוגיה,המחלקה לסוציולוגיה והחוג למדע המדינה באוניברסיטת קופנהגן.

כאמן, אני עובד באופן נרחב בתחום היצירתי . מתיאטרון ומחול , מייצגי אמנות בקנה מידה קטנהוגדול , סרט קטעי וידאו ומוסיקהבחזית ומאחורי המצלמה , צילום והציור …הביטוי יצירתי הוא מה שחשוב לי . המדיום הוא לא רלוונטי.

מוטיבציה:

האבא שלי , רוני ז’אק, היה צלם לטייל בעולם תמיד , והוא ניטעזרעיםבי לעשות את אותו הדבר . מותו הצית את ההתחלה שליכנוסע עולם. עם זאת אני צריך מטרהלמסע שלי ,וכך התחלתי פרויקט האקלים שלי.

עם כל החומר המדעי מלמעלה למטה בעולם האקדמי והן בזירה הפוליטית (עם החשיבה דדוקטיביתלפעמים רדומה ) , אני רוצה להפוך אתגישה אינדוקטיבית מלמטה למעלה , מקוד על” קומת הקרקע ” שבו אנשים רגילים לחיות ולעבוד . ואני רציתי רק להיות מדבר אחד לאדם אחר , תוך שמירה על השיחה פשוט ישר קדימה . הייתי שואל שאלות פתוחות ולומר מעט ככל האפשר , ומאפשרות להםלעשות את מדברת ושמירה עלהשיחהככנה וישרה ככל האפשר בזאת . וכך היה ; o )

תהליך:

הפרויקט החל את דרכה בצורה רופפת , עם דגש על רק מדבר עם אנשים על נושאי האקלים ואתגרים מקומיים, אבל תמיד עםהטכס ” האמנותי ” הסוף של ניפוחכדור הארץ ולוקח את התמונה שלהם . עם זאת, עד מהרה הבנתי שאנשים שבו אומרים לי סיפורים שלא שמעו קודם, ואני התחלתי מתעד בפירוט רב יותר , ולבטחששאלה מסוימת שבו מעטים שאלו בכל פעם , כדי לוודא שיש לי את הסיפור המלא ולבצע את הסיפורים דומים.

חמש שנים מאוחר יותר , סביב 500 + שיחות התרחשו ב 90 + מדינות . כל שיחה היאחתיכה קטנה שלהפאזל. פאזל שבו אתה לא יודע מה שנראהכמו תמונה המלאה . התחלתי לאט לאט לשים את הפאזל יחד וזה מרתק ומעניין למצוא מתאם בין שיחות , כי הם שני עולמות נפרדים ומגלים שמילים מסוימות נמצאות בשימוש כמעט בכל שיחה.

המטרה :

אני לא אוהב לנעולבתוצאה מסוימת , אלא לתתלתהליך ובמקרה הזה את הסיפורים להראות את הדרך . אני כבר עושה את התערוכות תחת השם WorldUnite.Me , עם תמונות בכל שנה סביב פגישות COP האו”ם.

מאז 2008, מיליוני אנשים ראו את תערוכות ברחבי העולם. את התמונות שלהלן הןמCOP15 האו”ם בקופנהגןבכיכר עירייה , שבו התמונותשמוקרנות עלהעולם אינטראקטיביים 100 רגל גדול,ועל תערוכה בלילה במהלךועידת האקלים של האו”ם עוד 10 יום.

ClimateTalks.Org האו”ם Cop 15 ClimateTalks.Org האו”ם COP15

 

בעתיד אני יכול לעשות ספר ,אינטראקציה Tablet בפורמט , תיעודי, מצגות …. הימים יגידו : O)לעכשיו אני עדיין מרוכז בשיחות : o )

( עם זאת, אני בהשראה עמוקות “סיפורם של חפצים ” ,והדרך שלהם לספר סיפור. אם לא ראה את זה , אתה צריך. אתה יכול למצוא אותו על ידי לחיצה ימנית מעל או על ידי מעבר לסעיף הקישורים. )

———————————

שטיינר קוואלה :

מדריך ראיון: 10 הקריטריונים של קוואלה שלמראיין טוב (מקור : ראיונות קוואלה Steinar :מבוא לשיטות מחקר איכותניות 1996) :

 יודעיומכירים את הנושא של הראיון
 ברור השאלות הן פשוט, קליםוקצרים
הסבר  מובנה לתת למבנהומטרת הראיון
 אנשים עדינים , תנו לסיים את מה שהם אומרים
 רגיש – להקשיב למרואיין
 פתוח תגובה למה הוא חשובלמרואיין
 היגוי – צריך לדעת מה שהוא צריך לגלות , השתמש בשאלות ומבקש
 קריטי שהוכן לאתגר את מה שנאמר על ידי המרואיין
 זוכר מה – שנאמר כבר בעברולהפנות לראש למה שכבר אמר , לא שואל שאלות שנדונו כבר על ידי המרואיין
 מפרש – על ידי המסכם את מה שנאמר
2 קריטריונים נוספים:
 מאוזן שלא לדבר יותר מדי שלא לדבר קצת יותר מדי
 בחינה אתי רגיש , מבטיח את המרואיין יודע מההוא המחקר על ואיך יטופלו את הנתונים
הפוך אתכניסתה שלמטרת המחקר קצרה ולשאול על נושאי סודיות . האםהמרואיין הוא בסדר עם שיתופו/ שמה.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *