Nederlands – Dutch

het Project
ClimateTalks.Org is een proces georiënteerde klimaat studie van de waargenomen klimaat ervaring van mensen over de hele wereld . Het doel is drieledig :

1 . Om het klimaat lokaal bewustzijn vergroten door middel van gesprek en interactie met mensen op een basisniveau . Alle mensen die betrokken zijn willekeurig gekozen . Na een open dialoog over hun ervaring en inzicht in het klimaat , wordt een wereldbol opgeblazen als een ritueel einde aan het gesprek . Dit is om de ervaring onvergetelijk te maken , en het stimuleren van voortdurende gesprek met vrienden en familie later op .

2 . Om de verhalen documenteren en hen te verenigen in een groter verhaal van de mensheid . De interviews zijn gebaseerd op de principes van de Noorse professor Steiner Kvale op kwalitatieve onderzoeksmethoden , met eenvoudige , duidelijke en korte open vragen . ( Zie lijst onderaan de pagina ) . Deze website is de eerste halte op de ” weg ” van het documenteren van de verhalen en de mensen achter hen. De website omvat niet alle verhalen , maar is gericht op het proces van het project . De verhalen worden ‘gered’ voor een boek later , en andere plannen in de pijplijn . Tot die tijd , geniet van de beelden van de mooie mensen uit de hele wereld : o )

3 . Om mensen uit de hele wereld te verenigen in een goed begrip van de uitdagingen mensheid wordt geconfronteerd . Dit wordt gedaan door middel van tentoonstellingen en presentaties waarbij de gedocumenteerde verhalen , samen met films en foto’s worden doorgegeven . Elk jaar het project gaat naar de VN- klimaatconferentie ( COP ) en doet een tentoonstelling . Niet als onderdeel van de officiële conferentie , maar in een openbare ruimte , zoals een plein of de straat . De tentoonstellingen zijn voor de mensen , van de mensen en in wezen door de mensen : o) Dus als de VN COP is top -down , dit project is Bottom – up .

Over mij :

IMG_3032

Mijn naam is Jens Louis Valeur Jaques . Ik ben een kunstenaar met een Bachelor in de Performance Design & Zaken van Roskilde University en een Master in Creative Leadership , Innovatie & Ondernemerschap Universiteit van Kopenhagen , de IT – universiteit en de Deense Design School . Later heb ik aangevuld met gerichte masterclasses in Climate studies bij de afdeling Antropologie , de afdeling Sociologie en de afdeling Politieke Wetenschappen aan de Universiteit van Kopenhagen .

Als kunstenaar heb ik in grote lijnen gewerkt in het creatieve veld . Van theater-en dansvoorstellingen , kleine en grote schaal kunst installaties , film en muziek video’s voor en achter de camera , fotografie en schilderkunst … De creatieve expressie is wat telt voor mij . Het medium is niet relevant .

motivatie :

Mijn vader , Ronny Jaques , was een fotograaf altijd de wereld reizen , en hij plantte een zaadje in mij om hetzelfde te doen . Zijn dood leidde tot mijn begin als een wereldreiziger . Maar ik nodig doel voor mijn reis , en dus begon ik mijn klimaat project .

Met alle top -down wetenschappelijke materiaal in de academische wereld en in de politieke arena ( met zijn soms latent deductieve redenering ) , wilde ik een bottom – up inductieve aanpak te maken , gericht op de ” begane grond ” , waar normale mensen wonen en werken . En ik wilde gewoon een mens te praten met een ander mens , het bijhouden van het gesprek eenvoudig en ongecompliceerd . Ik zou open vragen stellen en zeggen zo weinig mogelijk , zodat ze het woord doen en hierbij houden de conversatie als waarheidsgetrouw en eerlijk mogelijk . En zo was het ; o )

Het proces :

Het project begon los in vorm , met een focus op alleen maar met mensen te praten over het klimaat problemen en lokale uitdagingen , maar altijd met de ” artistieke ” ritueel einde van het opblazen van de hele wereld en nemen hun foto . Maar ik besefte al snel dat de mensen waar me vertellen verhalen die ik niet eerder had gehoord , en ik begon te documenteren in meer detail en het verzekeren dat een paar bepaalde vraag waar elke keer gevraagd , om ervoor te zorgen dat ik kreeg het volledige verhaal en maken de verhalen vergelijkbaar .

Vijf jaar later , hebben ongeveer 500 + gesprekken plaatsgevonden in 90 + landen . Elk gesprek is een klein stukje van een puzzel . Een puzzel waar je niet weet wat het volledige beeld eruit ziet . Ik heb langzaam begonnen om de puzzel in elkaar gezet en het is boeiend en interessant om correlatie tussen gesprekken die zijn werelden apart en vinden dat bepaalde woorden worden gebruikt in bijna elk gesprek vinden .

Het doel :

Ik hou niet van vergrendeling in op een bepaalde uitkomst , maar laten het proces en in dit geval de verhalen tonen de weg . Ik ben al bezig met tentoonstellingen onder de naam WorldUnite.Me , met de foto’s die elk jaar rond de COP vergaderingen VN .

Sinds 2008 , hebben miljoenen mensen gezien de Exposities over de hele wereld . Onderstaande foto’s zijn van de VN COP15 in Kopenhagen op het Stadhuisplein , waar de beelden werden geprojecteerd op een interactieve 100 voet grote wereldbol , en op de tentoonstelling ‘s nachts tijdens de 10 dagen lange VN klimaatconferentie .

ClimateTalks.Org VN Cop 15 ClimateTalks.Org VN Cop15

 

In de toekomst zou ik een boek , een tablet – formaat interactie , documentaire , presentaties maken …. De tijd zal leren : o ) Voor nu ben ik nog steeds gefocust op de gesprekken : o )

( Maar ik ben diep geïnspireerd door ” The Story of Stuff ‘ , en hun manier van het vertellen van een verhaal. Als u nog niet hebt gezien , je moet. Je kunt het vinden door te klikken rechts boven of door te gaan naar de links sectie . )

———————————

Steiner Kvale :

Interview Guide : Kvale ‘s 10 criteria van een goede interviewer ( bron : Steinar Kvale interviews: An Introduction to Qualitative Research Methods 1996 ) :

 Deskundig en vertrouwd met het thema van het interview
 Clear – de vragen zijn eenvoudig, gemakkelijk en korte
 Gestructureerd – geven uitleg over de structuur en het doel van het interview
 Gentle – mensen te laten afmaken wat ze zeggen
 Sensitive – listen de geïnterviewde
 Open – reactie op wat belangrijk is voor de geïnterviewde is
 Steering – moet weten wat hij nodig heeft om uit te vinden , gebruik de vragen en aanwijzingen
 Kritische voorbereid te dagen wat er gezegd wordt door de geïnterviewde
 Onthoudt – wat al eerder zei en verwijzen naar wat er is gezegd , niet vragen reeds door de geïnterviewde besproken vragen
 Legt uit – met een samenvatting van wat er is gezegd
2 Aanvullende criteria :
 Balanced – om niet te veel te weinig om niet te praten praten
 ethisch gevoelige – zorgt de geïnterviewde weet wat het onderzoek over gaat en hoe de gegevens zullen worden behandeld
Maak een korte introductie van het doel van het onderzoek en vragen over problemen vertrouwelijkheid . Wordt de geïnterviewde is prima met het delen van zijn / haar naam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *