Magyar – Hungarian

a projekt
ClimateTalks.Org egy folyamatorientált légkör tanulmányozása érzékelt klíma tapasztalatait emberek szerte a világon . A cél hármas :

1. . Erősíteni klímatudatossága keresztül helyben beszélgetés és interakció az emberek egy alapszinten. Minden ember részt véletlenszerűen választotta . Miután a nyitott ablak a saját tapasztalat és a megértés az éghajlat , a világ földgömb felfújt , mint egy rituális véget a beszélgetés . Ez az, hogy a tapasztalat emlékezetes , és serkentik a folyamatos beszélgetés a barátokkal és a család később.

2. . Dokumentálja a történeteket, és egyesíteni őket egy nagyobb történet az emberiség. Az interjúk alapján az elvek a norvég professzor Steiner Kvale kvalitatív kutatási módszerek , könnyű , világos és rövid nyitott kérdések . (A listát a lap alján ) . Ez a weboldal az első állomása az ” út ” dokumentálásának a történeteket, és az emberek mögött . A honlap nem tartalmazza az összes a történeteket , de középpontjában a folyamat a projekt . A történetek ” megmentett” egy könyvet később , és más tervei vannak előkészületben . Addig élvezze a képek a szép emberek a világ minden tájáról : o)

3. . Hogy egyesítse az embereket a világ minden tájáról az , hogy értik a kihívások az emberiség szembe kell néznie. Ez történik kiállítások és előadások , ahol a dokumentált történetek mellett videók és fényképek közvetített . Minden évben a projekt megy , hogy az ENSZ éghajlat-változási konferenciája (COP ), és nem egy kiállítás . Nem része a hivatalos konferencia , hanem a közös helyiségekben , mint a tér vagy utca . A kiállítások a nép, az emberek , és lényegében az emberek : o) Tehát, ha az ENSZ COP Felülről lefelé , ez a projekt alulról .

Rólam :

IMG_3032

A nevem Jens Louis Valeur Jacques . Művész vagyok a Bachelor Performance Design & Business a Roskilde Egyetem és a Masters in Creative Leadership , innováció és vállalkozás a Koppenhágai Egyetemen , az IT – Egyetem és a dán design iskola . Később már kiegészítve fókuszált mesterkurzusokat Éghajlat tanulmányait osztályán antropológia , a Szociológia Tanszék és a Department of Political Science a Koppenhágai Egyetemen.

Mint művész , dolgoztam nagyjából a kreatív területen . A színházi és táncelőadások , kis és nagy léptékű művészeti létesítmények , film-és zenei videók előtt és a kamera mögött , a fényképezés és a festészet … A kreatív kifejezés , ami számít nekem. A médium lényegtelen.

Motiváció :

Apám , Ronny Jaques volt a fotós mindig utazik a világban , és ő ültetett egy magot , hogy tegyék ugyanezt. Halála váltott a kezdetektől, mint egy világutazó . Azonban kellett célja utam , ezért kezdtem klíma projektet.

Az összes top-down tudományos anyag a tudományos világ és a politikai arénában ( annak néha látens deduktív érvelés ) , azt akartam, hogy az alulról felfelé induktív megközelítés összpontosítva ” földszinten “, ahol normális emberek élnek és dolgoznak . És azt akartam , hogy csak egy ember beszél egy másik ember , miközben a beszélgetés egyszerű és egyenesen előre . Megkérdezném nyitott kérdéseket , és azt mondják, a lehető legkisebb mértékben , mondják el nekik ezt a szót , és ezáltal tartja a beszélgetést igaz és őszinte legyen . És ez így volt , o)

A folyamat :

A projekt indult laza formában , amelynek középpontjában a csak beszélt az embereknek a éghajlati kérdésekről és a helyi kihívásokat, de mindig a ” művészi ” rituális véget megnövekszik a világon, és veszik a képet. Azonban hamar rájött, hogy az emberek , amikor azt mondja történeteket nem hallottam korábban, és elkezdtem dokumentálása részletesebben és biztosításával , hogy néhány kérdés, ahol bizonyos feltett minden alkalommal , hogy biztos, hogy megvan a teljes történetet , és a történetek hasonló .

Öt évvel később , 500 körül + beszélgetések zajlottak 90 + országokban. Minden beszélgetés egy kis darab a puzzle. A puzzle , ahol nem tudja, mi a teljes képet néz . Én lassan kezdett , hogy a puzzle együtt , és ez izgalmas és érdekes összefüggést találni a beszélgetések között , hogy két külön világ , és úgy találják, hogy bizonyos szavak használata szinte minden beszélgetést.

A cél :

Nem szeretem a zár egy bizonyos eredményt, hanem hagyta, hogy a folyamat, és ebben az esetben a történetek mutatják az utat . Én már most kiállítás néven WorldUnite.Me , a képeket minden évben az ENSZ COP üléseken .

2008 óta több millió ember látta a kiállítások a világon. Az alábbi képek az ENSZ COP15 koppenhágai Városháza téren, ahol a képek kivetített interaktív 100 láb nagy földgömb , valamint a kiállítás este az 10 napos ENSZ éghajlat-változási konferencián .

ClimateTalks.Org ENSZ COP 15 ClimateTalks.Org ENSZ COP15

 

A jövőben elképzelhető, hogy egy könyv, a Tablet formátumú interakció, dokumentumfilm, előadások …. Az idő majd eldönti : o) Most én még mindig összpontosított a beszélgetés : o)

( Én azonban mélyen ihlette ” The Story of Stuff ” , és az utat a mondani egy történetet. Ha még nem láttad , akkor. Megtalálható kattintva fölött , vagy megy a linkek között . )

———————————

Steiner Kvale :

Interjú Guide: Kvale a 10 kritériumai egy jó interjú ( forrás : Steinar Kvale interjúk: Bevezetés a kvalitatív kutatási módszerek 1996 ) :

 Az értelmes és ismeri a témát az interjú
 Clear- a kérdés egyszerű, könnyű és rövid
 strukturált – indoklási szerkezetének és célja az interjú
 gyengéd többiek befejezze , amit mondanak
 Sensitive – hallgatni az interjúalany
 nyílt választ , hogy milyen fontos, hogy az interjúalany
 Kormányzott tudnia kell, hogy mit kell , hogy megtudja , olyan kérdéseket és utasításokat
 Kritikus felkészült , hogy kihívást jelent , amit mondott az interjúalany
 emlékszik – amit már korábban mondtam , és utalja vissza , amit már mondtam , nem tesznek fel kérdéseket már megvitatták az interjúalany
 értelmez – összefoglalásával , amit már mondtam
2. További kritériumok :
 Kiegyensúlyozott , nem túl sokat beszélni , hogy ne beszéljünk túl kevés
 etikailag érzékeny , biztosítja, hogy a megkérdezett tudja, mi a kutatás , és hogyan az adatokat kezelni
Készíts egy rövid bemutatása a célja a kutatás és kérdezni titoktartási kérdéseket . Van az interjúalany rendben van közös a / nevét.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *