Norsk – Norwegian

Prosjekt
ClimateTalks.Org er et prosessorientert klima studie av det som oppfattes som klima opplevelsen av mennesker rundt om i verden . Målet er tredelt:

En . For å forbedre klimaet bevisstheten lokalt gjennom samtale og samhandling med mennesker på et grunnleggende nivå . Alle involverte er tilfeldig plukket . Etter en åpen dialog om deres erfaring og forståelse av klimaet , er en globus oppblåst som en rituell avslutning på samtalen. Dette er for å gjøre opplevelsen minneverdig, og stimulere til fortsatt samtale med venner og familie senere.

2 . Å dokumentere historier og forene dem i en større historie av menneskeheten. Intervjuene er basert på prinsippene i den norske professor Steiner Kvale på kvalitative forskningsmetoder , med enkle , klare og korte åpne spørsmål . (Se liste nederst på siden ) . Dette nettstedet er første stopp på “veien” for å dokumentere historiene og menneskene bak dem . Nettstedet omfatter ikke alle historiene , men er fokusert på prosessen med prosjektet. Historiene er “frelst” for en bok senere , og andre planer er på trappene . Inntil da , nyt bildene av vakre mennesker fra hele verden : o)

3 . Å forene mennesker fra hele verden i en forståelse av utfordringene menneskeheten står overfor. Dette gjøres gjennom utstillinger og presentasjoner hvor de dokumenterte historier sammen med filmer og bilder blir videresendt . Hvert år prosjektet går til FNs klimakonferanse ( COP ) og gjør en utstilling . Ikke som en del av den offisielle konferansen , men i et offentlig område , som en firkant eller gate . Utstillingene er for folket , av folket og i hovedsak av folket : o ) Så hvis FN COP er ovenfra og ned, er dette prosjektet Bottom -up.

Om meg :

IMG_3032

Mitt navn er Jens Louis Valeur Jaques . Jeg er en artist med en Bachelor i Performance Design & Business fra Roskilde University og en mastergrad i Creative Leadership , Innovasjon og entreprenørskap fra Københavns Universitet , IT – universitetet og Danish Design School. Senere har jeg supplert med fokuserte mesterklasser i Klima studier ved Institutt for antropologi , Institutt for sosiologi og Institutt for statsvitenskap ved Københavns Universitet .

Som kunstner har jeg jobbet bredt i det kreative feltet . Fra teater-og danseforestillinger , små og store skala kunstinstallasjoner , film og musikkvideoer foran og bak kamera , fotografi og maleri … Den kreative uttrykk er det som teller for meg . Mediet er irrelevant .

motivasjon :

Min far, Ronny Jaques , var en fotograf alltid å reise verden rundt , og han plantet et frø i meg til å gjøre det samme. Hans død utløste mine begynnelse som en verden alene . Men jeg trengte formål for reisen min , og så begynte jeg min klimaprosjekt .

Med alle de top-down vitenskapelig materiale i den akademiske verden og i den politiske arena (med sin noen ganger latent deduktive resonnement ) , ønsket jeg å lage en bottom-up induktiv tilnærming , med fokus på ” første etasje ” der vanlige mennesker bor og arbeider . Og jeg ønsket å bare være et menneske å snakke med et annet menneske , holde samtalen enkel og rett frem . Jeg ville spørre åpne spørsmål og si så lite som mulig , la dem gjøre snakker og herved å holde samtalen som sannferdig og ærlig som mulig . Og slik ble det ; o )

Prosess :

Prosjektet startet løs i form, med fokus på bare å snakke med folk om klimaspørsmål og lokale utfordringer , men alltid med “kunstnerisk ” ritual slutter å blåse kloden og ta bilde av dem. Men jeg skjønte snart at folk der forteller meg historier jeg ikke hadde hørt før , og jeg begynte å dokumentere nærmere og forsikrer at noen visse spørsmål der det er bedt hver gang , for å sørge for at jeg fikk hele historien og gjøre historiene sammenlignbare.

Fem år senere , har rundt 500 + samtaler funnet sted i 90 + land . Hver samtale er en liten bit av et puslespill . Et puslespill der du ikke vet hva hele bildet ser ut. Jeg har sakte begynt å sette sammen puslespillet , og det er fascinerende og interessant å finne sammenheng mellom samtaler som er verdener fra hverandre og finner ut at visse ord blir brukt i nesten hver samtale .

Målet :

Jeg liker ikke å låse inn på en bestemt resultat , men heller la prosessen og i dette tilfellet historiene viser vei . Jeg er allerede gjør utstillinger under navnet WorldUnite.Me , med bilder hvert år rundt FN COP møter.

Siden 2008 , har millioner av mennesker sett utstillinger rundt om i verden . Bildene nedenfor er fra FNs COP15 i København på Rådhusplassen , hvor bildene ble projisert på en interaktiv 100 fot store verden , og på utstilling på natten i løpet av 10 dagers lang FNs klimakonferanse .

ClimateTalks.Org FN Cop 15 ClimateTalks.Org FNs COP15

 

I fremtiden kan jeg lage en bok , en Tablet – format interaksjon, dokumentar , presentasjoner …. Tiden vil vise : o) For nå er jeg fortsatt fokusert på samtalene : o )

( Men jeg er dypt inspirert av ” The Story of Stuff ” , og deres måte å fortelle en historie. Hvis du ikke har sett den , bør du. Du finner den ved å klikke rett over eller ved å gå til linkene delen . )

———————————

Steiner Kvale :

Intervju Guide: Kvales 10 kriteriene for en god intervjuer ( kilde : Steinar Kvale Intervjuer: En introduksjon til kvalitative forskningsmetoder 1996 ) :

 Kunnskapsrike og kjent med temaet for intervjuet
 Clear – spørsmålene er enkle, lett og kort
 Strukturert – gi forklaring på strukturen og formålet med intervjuet
 Lett – la folk fullføre det de sier
 Sensitive -lytte til intervjuobjektet
 Åpne – svar på hva som er viktig å intervjuobjektet
 Styring – burde vite hva han trenger å finne ut, bruke spørsmål og ber
 Kritisk forberedt til å utfordre det som er sagt av intervjuobjektet
 Husker – hva har allerede blitt sagt tidligere, og se tilbake på hva som har blitt sagt , ikke stille spørsmål som allerede er diskutert av intervjuobjektet
 Tolker – ved å oppsummere hva som har blitt sagt
2 ekstra kriterier:
 Balansert -for ikke å snakke for mye om ikke å snakke for lite
 Etisk sensitiv sikrer intervjuobjektet vet hva forskningen dreier seg om og hvordan opplysningene vil bli behandlet
Lag en kort introduksjon av hensikten med forskningen og spør om taushetsplikt problemer . Er intervjuobjektet er fint med å dele hans / hennes navn .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *