Svenska – Swedish

projektet
ClimateTalks.Org är ett processorienterat klimat studie av den upplevda klimatet erfarenhet av människor runt om i världen . Syftet är trefaldigt :

Ett . För att förbättra klimatet medvetenheten lokalt genom samtal och interaktion med människor på en grundläggande nivå . Alla inblandade personer är slumpmässigt plockas . Efter en öppen dialog om sina erfarenheter och förståelse av klimatet , är en jordglob uppblåst som en ritual som slutar till konversationen . Detta är att göra upplevelsen minnesvärd , och stimulera en fortsatt samtal med vänner och familj senare .

2 . Att dokumentera berättelserna och förena dem i en större berättelse om mänskligheten . Intervjuerna är baserade på principerna för den norska professorn Steiner Kvale på kvalitativa forskningsmetoder , med enkla , tydliga och korta öppna frågor . ( Se lista längst ner på sidan ) . Denna webbplats är det första stoppet på ” vägen ” att dokumentera historierna och människorna bakom dem . Webbplatsen omfattar inte alla historier , men fokuserar på processen för projektet . Berättelserna är ” frälsta ” för en bok senare , och andra planer är på gång . Tills dess , njut av bilderna av de vackra människor från hela världen : o)

Tre . Att förena människor från hela världen i en förståelse för de utmaningar mänskligheten står inför . Detta görs genom utställningar och presentationer där de dokumenterade historier tillsammans med filmer och foton förmedlas . Varje år projektet går till FN: s klimatkonferens ( COP ) och gör en utställning . Inte som en del av den officiella konferensen , men på allmän plats , som ett torg eller gata . Utställningarna är för folket , av folket och främst genom folket : o ) Så om FN COP är Top -down , är detta projekt Bottom – up .

Om mig :

IMG_3032

Mitt namn är Jens Louis Valeur Jaques . Jag är en konstnär med en kandidatexamen i Performance Design & Business från Roskilde Universitet och en magisterexamen i Creative Leadership , Innovation & Entreprenörskap från Köpenhamns universitet , IT – universitetet och Danish Design School . Senare har jag kompletterat med riktade mästarkurser i klimatstudier vid institutionen för antropologi , sociologiska institutionen och Statsvetenskapliga institutionen vid Köpenhamns universitet .

Som konstnär har jag jobbat i stort sett i det kreativa området . Från teater och dans , små och stora skala installationer konst, film och musikvideor framför och bakom kameran , fotografering och målning … Det kreativa uttrycket är det viktiga för mig . Mediet är irrelevant .

motivation :

Min far , Ronny Jaques , var en fotograf alltid reser i världen , och han planterade ett frö i mig att göra detsamma . Hans död väckte mitt början som en världen resenären . Men jag behövde syftet för min resa , så jag började min klimatprojekt .

Med all den top-down vetenskapligt material i den akademiska världen och på den politiska arenan ( med dess ibland latenta deduktivt resonemang ) , ville jag göra en bottom – up induktiv ansats , med fokus på ” bottenvåningen ” , där vanliga människor lever och arbetar . Och jag ville bara vara en människa talar med en annan människa , hålla konversationen enkelt och rakt framåt . Jag skulle vilja be öppna frågor och säga så lite som möjligt , låta dem sköta snacket och härmed hålla konversationen som sanningsenlig och ärlig som möjligt . Och så var det , o )

Processen :

Projektet startade lös i formen , med fokus på att bara prata med människor om klimatfrågan och lokala utmaningar , men alltid med den ” konstnärliga ” ritual slutar att blåsa upp jordklotet och ta deras bild . Men jag insåg snart att folk där berättade historier jag hade inte hört förut , och jag började dokumentera mer i detalj och försäkra att ett fåtal viss fråga där frågade varje gång , för att se till att jag fick hela historien och gör berättelserna jämförbara .

Fem år senare , har cirka 500 + samtal ägt ​​rum i 90 + länder . Varje samtal är en liten bit av ett pussel . Ett pussel där du inte vet vad det hela bilden ser ut . Jag har långsamt börjat lägga pusslet tillsammans och det är fascinerande och intressant att hitta samband mellan konversationer som är skilda världar och upptäcker att vissa ord används i nästan varje konversation .

Målet :

Jag gillar inte att låsa in på ett visst resultat , utan snarare att låta processen och i detta fall berättelserna visar vägen . Jag gör redan utställningar under namnet WorldUnite.Me , med foton varje år runt FN: s COP möten .

Sedan 2008 , har miljontals människor sett utställningar runt om i världen . Bilderna nedan är från FN COP15 i Köpenhamn på Rådhustorget , där bilderna projiceras på en interaktiv 100 fot stora klot , och på utställningen på natten under 10 dagar långa FN: s klimatkonferens .

ClimateTalks.Org UN Cop 15 ClimateTalks.Org FN COP15

 

I framtiden kanske jag gör en bok , en Tablet – format interaktion , dokumentär , presentationer …. Tiden får utvisa : o ) För nu jag fortfarande fokuserade på de samtal : o )

( Men jag är djupt inspirerad av ” The Story of Stuff ” , och deras sätt att berätta en historia . Om du inte har sett det , bör du. Du hittar den genom att klicka precis ovanför eller genom att gå till länkarna avsnittet . )

———————————

Steiner Kvale :

Intervju Guide : Kvale s 10 kriterier för en bra intervjuare ( källa : Steinar Kvale intervjuer: En introduktion till kvalitativa forskningsmetoder 1996) :

 Kunnig och insatt i ämnet för intervjun
 Clear – frågorna är enkla , lätta och korta
 Strukturerad – ge förklaring av strukturen och syftet med intervjun
 skonsam låta folk avsluta vad de säger
 Känslig – lyssna den intervjuade
 Öppna – svar på vad som är viktigt för den intervjuade
 Styrning – borde veta vad han behöver för att reda ut använder frågor och uppmaningar
 Kritisk – beredda att utmana det som sägs av den intervjuade
 ihåg – vad har sagts tidigare och hänvisa till vad som har sagts , inte ställa frågor som redan diskuterats av den intervjuade
 Tolkar – genom att sammanfatta vad som sagts
2 Ytterligare kriterier :
 balanskravet inte prata för mycket att inte prata för lite
 etiskt känsliga – ser intervjupersonen vet vad forskningen handlar om och hur uppgifterna kommer att behandlas
Gör en kort introduktion om syftet med forskningen och fråga om sekretessfrågor . Är den intervjuade är bra med att dela hans / hennes namn .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *