Român – Romanian

Proiectul
ClimateTalks.Org este un proces de studiu orientat climatice a experienței perceput de oameni din întreaga lume climei . Scopul este de trei ori :

1 . Pentru a spori gradul de conștientizare climatice la nivel local prin conversație și interacțiune cu oamenii la un nivel de bază . Toate persoanele implicate sunt culese la întâmplare . După un dialog deschis despre experiența și înțelegere a climatului lor , un glob lume este umflat ca un ritual se încheie la conversație . Acest lucru este de a face experiență de neuitat , și de a stimula conversația continuă cu prietenii și familia mai târziu .

2 . Pentru a documenta povești și să le unească într- o poveste mai mare a omenirii . Interviurile se bazează pe principiile de profesorul norvegian Steiner Kvale pe Metode calitative de cercetare , cu întrebări simple , clare și pe termen scurt deschise . ( A se vedea lista de la partea de jos a paginii ) . Acest site este prima oprire pe ” drumul ” de documentare povești și oamenii din spatele lor . Site-ul nu include toate poveștile , dar este concentrat pe procesul de proiect . Poveștile sunt ” salvate ” de o carte mai târziu , și alte planuri sunt în curs . Până atunci , bucurați-vă de imagini frumoase de oameni din întreaga lume : o)

3 . Pentru a unifica de oameni din întreaga lume într- o înțelegere a omenirii provocări cu care se confruntă . Acest lucru se face prin expoziții și prezentări în care poveștile documentate , împreună cu filmele și fotografiile sunt transmise . În fiecare an, proiectul se duce la Conferința ONU privind schimbările climatice ( COP ) și are o expoziție . Nu ca parte a Conferinței oficial , dar intr-o zona publica , cum ar fi un pătrat sau stradă. Expozițiile sunt pentru oameni , a poporului și în principal de oameni : o ) Deci, în cazul în care COP ONU este de sus în jos , acest proiect este de jos în sus .

Despre mine :

IMG_3032

Numele meu este Jens Louis valeur Jaques . Eu sunt un artist cu o licență în Performance Design & Business de la Universitatea din Roskilde și un master în Creative Leadership, inovație și antreprenoriat de la Universitatea din Copenhaga ,IT – Universitatea si Scoala Danish Design . Mai târziu, am completate cu cursuri de măiestrie concentrate în studii climatice la Departamentul de Antropologie ,Facultatea de Sociologie și Facultatea de Științe Politice de la Universitatea din Copenhaga .

Ca artist , am lucrat în linii mari în domeniul creativ . De teatru și spectacole de dans , instalații de artă mici și mari , filme și videoclipuri muzicale în fața și în spatele camerei , fotografia și pictura …expresia creativa este ceea ce contează pentru mine . Mediul este irelevant .

Motivația :

Tatăl meu , Ronny Jaques , a fost un fotograf de călătorie mereu în lume , și a plantat o sămânță în mine să fac la fel . Moartea sa a declanșat începuturile mele ca un călător lume . Cu toate acestea am nevoie de scopul pentru călătoria mea , și așa am început proiectul meu climatice .

Cu toate materialele științifice de sus în jos , în lumea academică și în arena politică ( cu raționamentul deductiv , uneori latent ) , am vrut sa fac o abordare inductivă de jos în sus , concentrându-se pe ” parter “, unde oamenii normali traiesc si muncesc . Și am vrut să fie doar o vorbesc om la alt om , păstrând conversația simplu și drept înainte . Mi-ar pune întrebări al căror răspuns și spune cât mai puțin posibil , permițându-le să vorbesc și păstrarea prezenta conversația ca sincer și onest cu putință . Și așa a fost ; o )

Procesul :

Proiectul a început în vrac în formă , cu un accent pe doar să vorbesc cu oamenii despre problemele climatice și provocări locale , dar întotdeauna cu ” artistic ” ritual se încheie de umflarea lume și luând imaginea lor . Cu toate acestea , curând am realizat că oamenii care -mi spui povești nu am auzit înainte , și am început documentarea în detaliu și asigurarea că o întrebare anumit câteva unde a întrebat de fiecare dată , să vă asigurați că am primit poveste complet și de a face povești comparabile .

Cinci ani mai târziu , în jur de 500 de conversații + au avut loc în 90 de țări + . Fiecare conversație este o mică bucată de puzzle . Un puzzle în cazul în care nu știți ceimagine completă arata ca . Am început încet să pună puzzle-ului impreuna si este fascinant și interesant de a găsi corelații între conversații care sunt lumi în afară și pentru a găsi că anumite cuvinte sunt utilizate în aproape fiecare conversație .

Scopul :

Nu-mi place de blocare într- un anumit rezultat , ci mai degrabă permițându procesul și în acest caz, poveștile arate calea . Fac deja expoziții sub numele de WorldUnite.Me , cu fotografii în fiecare an, în jurul reuniunilor COP ONU .

Din 2008 , milioane de oameni au văzut Expoziții din întreaga lume . Imaginile de mai jos sunt de la COP15 ONU de la Copenhaga pe Piața Primăriei , în cazul în care imaginile au fost proiectate pe un interactiv 100 de metri glob mare , iar la expoziție pe timp de noapte în timpul celor 10 zile lungi Conferința ONU privind schimbările climatice .

ClimateTalks.Org ONU COP 15 ClimateTalks.Org ONU COP15

 

În viitor s-ar putea face o carte , o interacțiune Tablet – format , documentare , prezentări …. Timpul va spune : o ) De acum eu sunt încă concentrat în conversații : o )

( Cu toate acestea , eu sunt profund inspirat de ” The Story of Stuff ” , și modul lor de a spune o poveste . Dacă nu ați văzut-o , ar trebui . Puteți găsi făcând clic pe dreapta sus sau de a merge la sectiunea link-uri . )

———————————

Steiner Kvale :

Interviu Ghidul : Kvale a 10 criterii de un intervievator bun ( sursa : Steinar Interviuri Kvale : Introducere în Metode calitative de cercetare 1996) :

 informați și familiarizați cu subiectul interviului
 clar întrebările sunt simple , ușor și scurt
 structurate da explicație a structurii și scopul interviului
 blând , lasa oamenii sa termine ceea ce spun ei
 Sensitive – ascultaintervievat
 Deschideți – răspuns la ceea ce este important pentru intervievat
 direcție ar trebui să știe ce are nevoie pentru a afla , folosiți întrebări și solicită
 critice pregătit pentru a contesta ceea ce se spune de către intervievat
 Sa-si aminteasca , ceea ce a fost deja declarat anterior și se referă înapoi la ceea ce a fost spus , nu pun întrebări deja discutate de către intervievat
 interpretează , de rezumatul a ceea ce a fost spus
2 Criterii suplimentare :
 echilibrată , să nu vorbim prea mult să nu vorbim prea puțin
 etic sensibil , asigură intervievat știe ce de cercetare este despre modul în care datele vor fi tratate
Face o scurtă introducere descopul cercetării și întrebați despre probleme legate de confidențialitate . Esteintervievat este bine cu schimbul de numele lui / ei .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *